finSo, making finance Social
Samenwerken aan de vernieuwing van financiële oplossingen voor consumenten en klein zakelijk

De oprichter van finSo

Mark Kristel is een ondernemende professional met een brede ervaring binnen de financiële wereld. Hij heeft meegewerkt aan het uitdenken en toepassen van veel nieuwe concepten en heeft daarmee aan de wieg gestaan van veel innovatieve oplossingen voor banken en verzekeringsmaatschappijen.

Na zijn studie in de US en NL heeft hij zich in ruim 20 jaar ontwikkeld tot een specialist op het gebied van financiële oplossingen. Bij een IT bedrijf voor de financiële sector in Nederland heeft hij verschillende succesvolle standaard producten uitgedacht en deze van de grond af aan opgezet. Deze producten hebben structureel bijgedragen aan het slagen van initiatieven van verschillende financiële instellingen in Nederland, Europa en daarbuiten. Na deze succesvolle carrière heeft hij de keuze gemaakt om de opgedane kennis en ervaring zelfstandig in de markt aan gaan te bieden.

Mark is visionair, creatief, daadkrachtig, proactief, enthousiast, zelfstandig, pragmatisch en verliest nooit het resultaat uit het oog. Hij is in staat snel inzicht in complexe zaken te verwerven en weet deze terug te brengen tot inzichtelijke elementen die voor anderen sneller toegankelijk en herkenbaar zijn. Tevens heeft hij een sterk probleemoplossend vermogen en weet resultaten te bereiken daar waar anderen achter blijven.

De laatste tijd is hij een koploper geweest in het uitwerken van waarde proposities binnen de vernieuwende ontwikkelingen van de financiële wereld. Zijn bijdrage heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat de benodigde oplossingen in de context van het "Nieuwe Bankieren" inzichtelijk werden en dat hiervoor concrete definities / specificaties voor konden worden vastgesteld.

"Hij begrijpt zowel de technologische gedreven en sociale vernieuwende bewegingen bij de consument, als ook het business model van de financiële instellingen en weet daardoor de brug te slaan tussen beide."

Hij is er van overtuigd dat de toekomst van de financiële dienstverlening niet meer zo zeer een primaire aangelegenheid is van de banken en verzekeraars, maar dat deze instellingen zich veel meer zullen gaan toeleggen op het leveren van financiële producten en diensten aan de basis en dat de dienstverlening naar de consument op maat ingevuld gaat worden door initiatieven van derde partijen, die binnen de gemeenschap al hun meerwaarde bieden in het faciliteren van de consument en nu als onderdeel hiervan, financiële zaken geïntegreerd mee gaan nemen.

Achtergrond, hobby's

Naast zijn toewijding aan zijn werk is hij actief met amateur toneel, speelt tennis en houdt hij van nieuwe technologie, muziek, film, tuinieren, fotografie en dieren.

Highlights

  • Betrokken geweest bij financiële oplossingen wereldwijd voor banken en verzekeraars
  • Verschillende standaard producten opgezet die zich in de markt hebben bewezen
  • Heeft bijgedragen aan het realiseren van effectieve architecturen en processen
  • Kennis van wet en regelgeving omtrent financiële diensten en Europese/Wereld standaarden & richtlijnen
  • Brede en actuele marktkennis en beschikt over strategische marketing inzichten t.b.v. business development initiatieven

Trackrecord projecten

ABN-AMRO, Fortis, ING, Nationale Nederlanden, Centraal Beheer Achmea ,Friesland Bank, NIBC Direct, en meer.

Bekijk zijn profiel op LinkedIn voor een meer achtergronden.

Mark Kristel on LinkedIn